Dit værdiskabende netværk
Medlemmer får adgang til effektivitet.dk's eksklusive arrangementer og kurser, samt tilsendt vores trykte magasin 3 gange årligt.
Bliv Medlem >
Nyhedsbrev
Vi udsender jævnligt et nyhedsbrev med invitationer til kurser, foredrag og meget mere.

Læs vores persondatapolitik

Uddannelser Se alt >

Om kurset
Mange forandringsprojekter fejler, og ofte skyldes det, at forandringer kræver at mennesker ændrer adfærd. Men vi glemmer nok alt for ofte, at adfærdsændringer ikke sker automatisk som følge af holdningsændring men via handlingsændringer i den virkelige verden.

Det er her, at meget af forandringskommunikationen viser sig utilstrækkelig, idet den taler til holdningsændringer, men ikke gør det nemmere for menneskerne at træffe de nye og rigtige valg i en travl hverdag, selvom intentionerne egentlig er de bedste. Ca. 90% af vores valg er styret af vaner og rutiner, og vores hjerne træffer ubevidst ”nemme” valg, og her er det jo nemmest at træffe de normale valg.
Hvad gør man egentlig for at hjælpe mennesker med at træffe nye valg?
Det er netop her, at adfærdsdesign er ved at blive det nye sort, og peger på nye veje.

Du skal længere end strateginotatet og informationsmøderækken, du skal helt ud, dér hvor den nye adfærd skal ske, og dér skal den nye adfærd gøres nem, logisk og attraktiv.

I arbejdet med bl.a. god kundeservice, effektive processer og overholdelse af complianceregler kan adfærdsdesign være en afgørende understøttende faktor til, at forandringen faktisk sker. Og ofte er det de små ting, der gør den store forskel.

Det mismatch, der er mellem vores intentioner og vores handlinger forklares af adfærdsteorien, og med adfærdsdesign lærer du hvordan man ændrer adfærd, så forandringen faktisk sker.
Kursusindhold
Del I: Introduktion til erkendelse om menneskers adfærd ud fra 60 års forskning i adfærdsteori  med  eksempler på hvorfor vi mennesker handler irrationelt

Del II: Introduktion til metoden ’adfærdsdesign’ med de grundelementer, man arbejder med ved adfærdsændringer, herunder evidens, indsamling af data, barriereanalyse og AB-test.

Del III: Case med adfærdsdesign fra deltagernes egen hverdag.
Hvem kan deltage
Hvad end du er leder, arbejder med forbedring af service og processer eller designer services, web-sider eller produkter til en slutbruger kan adfærdsdesign være noget for dig.
Underviser
Christine Boysen Durazo er seniorkonsulent hos Carve Consulting og uddannet Civilingeniør fra DTU’s Design og Innovationslinie med speciale i adfærdsdesign. De seneste år har hun arbejdet som konsulent og rådgivet virksomheder i både den offentlig og private sektor om adfærdsændringer i forbindelse med forandringsprojekter.
Tid & Sted
København, d. 18. september kl. 9-16.
Pris 
DKK 2.800; ekskl. moms for medlemmer af effektivitet.

DKK 3.500,- ekskl. moms for andre.

Aktiviteter Se alt >

Kaizen Tour består af 4 elementer:

En Doujo – hvor du lærer at tænke Lean som japanerne.
Virksomhedsbesøg – hvor du ser Lean i verdensklasse.
Baggrundsbesøg – hvor du lærer historien og konteksten Lean er baseret på.
Fra Gemba til Sensei – bearbejdning til egen hverdag.

På Doujoen trænes man af erfarne japanske eksperter i at tænke i konkrete forbedringer. De japanske eksperter har alle leder- og Lean erfaring fra Toyota, og er på det nærmeste selv blevet oplært af Ohno. Mere autentisk kan det ikke blive. Det er vores erfaring, at deltagerne i Doujoen får helt ny erkendelse af, hvad det vil sige at arbejde med kontinuerlige forbedringer.

Virksomhedsbesøgene foregår typisk ved at besøget indledes med en general introduktion til virksomheden. Herefter er der en rundtur med mulighed for uddybning på områder, man føler er særlig interessante (tavler, Kanban, Andon osv). Besøgene afsluttes typisk med en QR runde med en leder.De virksomheder, vi besøger, er udvalgt på baggrund af vores årelange erfaring med at arrangere Kaizen Tour, og de har til formål at vise verdens bedste Lean praktiseret. Virksomhederne kan variere fra Kaizen Tour til Kaizen Tour, da der er ganske stor efterspørgsel efter Lean ture på disse virksomheder, og besøgene først kan aftales ganske kort tid, før turen starter. På den seneste Kaizen Tour besøgte vi eksempelvis:

Toyota Motomachi Plant, der er den ledende Lean fabrik i Toyota.
Nissan Motors, med fokus på automatisering og kontinuerlige forbedringer.
TOTO med fokus på en udbredt og intensiv tavleanvendelse.
EMRON med fokus på brugen af Lean i forbindelse med inddragelse af handicappede.
Tokai Shinei der er verdenskendt for sin konsekvente anvendelse af 5 S.
Ziten Sushi, hvor leverancekæden konsekvent efterlever leanprincipperne.

Der er typisk 2 virksomhedsbesøg om dagen. Baggrundsbesøgene har til formål at give deltagerne et indblik i udviklingen af Lean og den kontekst, det er sket i. Vi besøger Toyota Museum, der er beliggende i de oprindelige bygninger, hvor Toyota startede med at producere spindemaskiner og væve. Her ser man med egne øjne firmaets fokusering på kontinuerlige forbedringer og automatisering fra de første dage op til nu. Endvidere besøger vi Toyota museet i Toyota City, hvor udviklingen af Lean værktøjer er i særlig fokus. På Kaizen Tour bombarderes deltagerne med indtryk. Det er derfor vigtigt, at der undervejs er mulighed for refleksion – at komme fra Gemba til Sensei og oversætte indtrykkene til ens egen hverdag, og finde ind til, hvordan indtrykkene kan give ny viden, og hvordan den kan skabe værdi for dig og din organisation. For at sikre mulighed for dette er der hver dag indlagt en lille seance, hvor deltagerne i fællesskab kan reflektere over og perspektivere dagens indtryk.
Intro video
Se intro video til turen her.

Pris
Ikke-medlemmer kan deltage i turen for 34.900 kr.
Medlemmer af effektivitet.dk kan deltage i turen for 28.500 kr.
Der skal ikke betales moms.

Prisen dækker hotel i eneværelse alle dage, alle måltider, transportudgifter i Japan og fælles seightseeing. Prisen omfatter ikke transport til Japan, forsikringer og personlige udgifter.
Spørgsmål
Har du   spørgsmål om turen så kontakt Stine Høegh,  tlf: 7022 0004 eller email: stine@effektivitet.dk.

Tilslut dig 2500+ eksperter som dig
Verden udvikler sig hele tiden - her er din chance for at følge med!
“Der bliver mere og mere fokus på Supply Chain, så det er vigtigt, at vi, som Supply Chain specialter, er med til at sikre, at virksomheden træffer de rigtige beslutninger."
Mads Strandløv Nørgaard, Planning Specialist, Dako
“Vi deltagere gav vores bedste input til, hvordan Flügger kunne arbejde videre ud fra de gennemgået cases. Det var et super motiverende, givende netværksmøde."
Charlotte Guldmann, Novo Nordisk
70 års erfaring
+2500 medlemmer
Non-profit forening
Bliv medlem i Effektivitet.dk:

Læs vores persondatapolitik

70 års erfaring
+2500 medlemmer
Non-profit forening
Support: +45 7022 0004