Formanden bød alle velkommen til generalforsamlingen i effektivitet.dk den 25. marts 2019, og fortsatte derefter med sin ”beretning”:
2018 var året, hvor effektivitet.dk fyldte 70 år, og det blev markeret ved Den Danske Supply Chain konference i juni, der blev afholdt i DGI-byen.
Der er løbet meget vand i åen siden etableringen, men tesen med at hvis du skal lykkes med at effektivisere din virksomhed dvs. nå mere med de samme eller færre ressourcer, skal virksomhedens medarbejderes kompetencer, metoder, processer og systemer stadig være optimeret. Alt dette har igennem alle halvfjerds år været i fokus fra effektivitet.dk’s side.
Som det fremgår af lederen i Effektivitet nr. 1/19, der sætter fokus på cirkulær økonomi og bæredygtige forsyningskæder, herunder FN’s 17 verdensmål, er det også meget synligt at logistik og Supply Chain Managment spiller en ikke-uvæsentlig rolle, og kan på verdensplan gøre en positiv forskel, og tilsyneladende kommet for at blive.
Foreningen har også i 2018 haft et flot aktivitetsniveau fordelt på konferencer, netværk og uddannelse hvilket var umuligt, hvis det ikke var fra den store mængde frivillig arbejdskraft der lægges i foreningen. En stor tak til alle.
Bestyrelsen og udvalg er blevet beriget med erfarne og unge initiativrige medlemmer, der alle har bidraget til at tænke på tværs af kendte grænser, og nye samarbejdspartnere herunder DI er kommet til, hvilket viser, hvordan kompetencer kan udvikles til potentiel glæde og gavn for alle ikke mindst vores medlemmer og deres virksomheder.
Foreningen prøver hele tiden at være på forkant med den nyeste viden om udvikling og drift af virksomheder og organisationer samt kompetence og læring, ved at orkestrere videns-netværk for vores medlemmer i form af kurser, netværksgrupper og lærende arrangementer.
En stor tak til skribenter på Effektivitet, som består af eksperter, der skriver på frivillig basis, reviewer og det ansvarlige udvalg – der i år blev udvidet med Irene Christensen og tidl. redaktør og bestyrelsesmedlem på effektivitet.dk, Thomas Bøhm Christiansen – som med stor ildhu sikrede et unikt efterspurgt magasin med flot fagligt redaktionelt stof af høj kvalitet, der udkom 3 gange i løbet af 2018.
I over 25 år har man afholdt den Danske Supply Chain Konference, og dette var også tilfældet sidste år og hvor Den Danske Supply Chain Pris 2017 gik til BWSC.
Foreningen gennemførte i 2018 en dansk TWI & KATA-konference på Grundfos i samarbejde med Business Through People med indlæg fra en række danske virksomheder. Konferencen gentages til november på Foss Analytical i Hillerød.
Økonomisk set betegner bestyrelsen årets resultat som stærkt utilfredsstillende, som primært skyldes manglende salg af kursusaktiviteter herunder APICS CPIM-kurser, der som tidligere nævnt gennemgik en større omskrivning henover 2017.
Ser man frem mod 2019, er der allerede fuld gang i alle foreningens aktiviteter, herunder den årlige tilbagevendende Supply Chain konference, som gennemføres den 19. juni i Fredericia. Årets program er Mastering the Digital Supply Chain, Cost Transparency and Optimization – Financial insights in operations, Powering Supply chains through advanced analytics, som blot er en lille del af programmet, og interessen blandt deltagere og udstillere er stor.
Den 24. september afholder foreniningen i samarbejde med DI en konference omkring Lean og Industri 4.0, med Nickals Modig omkring effektivitetsparadokset, hvad Industri 4.0 kan lære af Lean implementering, og kan Industri 4.0 skabe bedre floweffektivitet og bedre lean værktøjer?
Formanden udtrykte at man med dette store udbud og ikke mindst den nye bestyrelse, at 2019 vil kunne levere et positivt resultat. Det forventes at bestyrelsen med de nye kandidater på valg og alle de aktivitetsansvarlige udover at være ressourcepersoner, også vil styrke den faglige profilering, og dermed kunne medvirke til at gøre effektivitet.dk bedre på dens kerneområder.
Formanden takkede for en spændende periode som formand, og ser frem til fortsat at møde mange ved årets kommende arrangementer.
Efter godkendelse af formandens beretning blev nedenstående regnskab gennemgået og i forlængelse heraf budgettet, hvor der budgetteres optimistisk med et lille overskud.
På valg til bestyrelsen var flg. nuv. medlemmer: Gustaf Høskuldsson, Jørgen Hovmand og Merete Nørby og kun de to sidstnævnte ønskede genvalg. Begge blev genvalgt til bestyrelsen. Følgende nye medlemmer, som alle blev valgt: Thomas Bøhm Christiansen, Carve Consulting, Malene Johansen, Chr. Hansen, Peter Jørgensen, Biogen og Morten Toft Boesen, Toft Boesen Consulting.
Lars Krogh ønskede at trække sig som formand, og bestyrelsen pegede på Thomas Bøhm Christiansen, som blev valgt ved akklamation.
Thomas Bøhm Christiansen lagde vægt på, at et valg af ham som formand vil betyde en bevarelse af det, som er bygget op og et fokus på at lægge til:

  • En bredere definition af foreningens område, specifikt omkring at omfavne den offentlige sektors ”produktion”.
  • Et bredere fagligt fokus – særligt omkring Industri 4.0/Digitalisering, Customer Journey/Service design, Agile/SAFe og værdibaseret styring og ledelse i den offentlige sektor.
  • Et kig på balancen mellem vidensproduktion og vidensformidling i foreningens aktiviteter.