Ét lille ord gør forskellen på, hvor støttende din leder er over for dine idéer og forslag. Det siger den anerkendte amerikanske professor i psykologi og marketing Robert Cialdini i denne korte video fra Business Insider.
Robert Cialdinis pointe er, at den feedback, vi får, afhænger af tilstanden hos den, der skal give os feedback. Derfor gælder det om at vælge sine ord med omhu, når man skal have den rette feedback til sine idéer og forslag.

Spørg ikke om deres mening, spørg om deres …

Skal du overbevise din chef om en smart idé, vil du typisk forberede dig og fremlægge den plan, du har, og de fordele, som du mener, planen giver. Derefter vil du typisk bede om deres ‘mening’.
Men det er en fejl. Det får nemlig chefen til at træde et skridt tilbage rent psykologisk og lede i sig selv efter et svar, en mening, en holdning. Når du spørger nogen om deres mening, beder du dem om at optræde dømmende over for idéen eller forslaget.
I stedet skal du – ifølge Robert Cialdini – bede om deres ‘råd’.
»Når man beder om nogens råd, træder de psykologisk set et skridt frem for at sætte sig selv i et samarbejdende fællesskab med den, der spørger. Og så bliver de mere støttende, allerede inden de har sat sig ind i planen. Fordi de er blevet støttende frem for dømmende,« siger Robert Cialdini.