Netværk med fokus på anvendelsen af Lean tankegangen i praksis samt for SCM og logistik

Netværksgruppen er for personer på Sjælland og øerne, der interesserer sig fagligt for anvendelsen af Lean tankegangen i praksis samt for Supply Chain Management og logistik. Gruppens medlemmer er f.eks. Supply Chain Manager, logistikmedarbejder/specialist, produktionschef, konsulent indenfor SCM og ERP eller indførsel af Lean. Der er ikke regler om brancher, men fokus er på fremstillingsvirksomheder.

Mødefrekvens

Deltagelse i denne netværksgruppe kræver, at man er aktivt bidragende og prioriterer at deltage i møderne som afholde 4-6 gange årligt.

effektivitets sekretariat sørger for det praktiske i forhold til møderne, herunder indkaldelse, opfølgning på deltagerne m.m.

Netværk gav konkrete idéer og ny energi

Læs her artiklen: Netværk gav konkrete idéer og ny energi fra Effektivitet nr. 3, 2017. Artiklen er om det første netværksmøde hos Flügger i Lean Supply Chain-guppen.

Pris

Det koster kr. 3.000,- ekskl. moms om året  at være med i en netværksgruppe. Derudover skal man være medlem af effektivitet.dk – enten via et firmamedlemskab (kr. 5.450,- ekskl. moms om året) eller et personligt medlemskab (kr. 1.250,- ekskl. moms om året).

Medlemmer

Følgende firmaer er repræsenteret i gruppen:

A/S Einar Willumsen
Chr. Hansen
Dansac
Flügger A/S
LEO Pharma
ManMachine Engineering ApS
NIRAS
Novo Nordisk
PostNord
VELUX

Gruppeleder

Per Albrektsen, Head of parcel production east of Denmark, PostNord Danmark Københavns Pakkeproduktion

Per Albrektsen har siden juni 2013 fungeret som TWI Champion i PostNord Pakke Produktionen. Han har implementeret TWI og facilitere det på alle niveauer i Københavns pakkecenter. Han har tidligere stået for optimering af produktionsprocesserne, udarbejdelse samt implementering af Standardwork for Lederne i pakke enheden PKP. Derudover har han været ansvarlig for facilitering af Lean processen, implementering af TWI (Traning Whitin Industry), stabilisering af produktionsprocesserne og gennemførelse af VSM’er i PKP. Han er nu Head of parcel production east of Denmark.

Kontakt: per.albrektsen@post.dk eller tlf.: 2465 0114.

Kenneth Holdt Folkmann, Logistics Operational Manager, Nordic, VELUX

Kenneth Holdt Folkmann har de sidste 11 år arbejdet i forskellige stillinger i Supply Chain hos Coloplast, og har efterfølgende været ansat hos FLSmidth som Business Process Manager.  Opgaverne har bl.a. været at standardisere og optimere de globale salgsordre processer, procesansvarlig for div Supply Chain processer, samt at optimere SCM processer mellem Coloplast A/S og deres B2B kunder, bla ved hjælp af Lean værktøjer. Nu arbejder han som Logistics Operational Manager, Nordic hos VELUX.

Kontakt: ka@flsmidth.com eller tlf.: 4516 7942.

Et udpluk af netværksmøder

Visual performance management hos Dansac

Den 4. december var gruppen hos Dansac og temaet var: Visual performance management – hvordan bliver det værdiskabende at se på KPI’er? Igen – igen – igen implementering af tavler med KPI’er og snak om at nå vores mål. Der var opgaver og diskussion om hvordan  teknikernes tid anvendes bedst – reparerer maskiner eller gå til statusmøde?

Dansacs nuværende model, som er under implementering, blev præsenteret, og der var input og diskussion omkring teknikernes deltagelse i for mange møder.

Forankring af LEAN mindset ho Novo Nordisk

Den 29. august var gruppen hos Novo Nordisk hvor der var: Introduktion til DFP-KA og deres tilgang til LEAN, Rundvisning i bygn. DF, Sparring på ”Forankring af LEAN mindset, de er i gang med at implementerer LEAN agenter i teams, med mål at have ambassadører i hvert team, som bliver trænet og kan gå forrest.

Kanaban hos FOSS Analytical

Den 3. maj var gruppen på besøg hos FOSS Analytical. Der var rundtur og efterfølgende case: Kanbansystem vs. Lokal kapacitetsplanlægning.

På besøg hos Novo Nordisk

Den 18. januar var gruppen hos Novo Nordisk, hvor vært Charlotte Guldmann fortalte om erfaringerne hos Novo Nordisk med at redesigne en kompleks proces til en ny og mere simpel, med fokus på de metoder der er brugt for at opnå et både hurtigt og såvel som bæredygtigt resultat – hver gang.

På besøg hos Flügger

Den 30. august holdt gruppen det først netværksmøde hos Flügger i Kolding. Der var introduktion af virksomheden og rundvisning på fabrikken. Herefter var der fremlæggelse af 2 cases: Lean – re-start strategi og Planlægning – Sikre flow gennem fabrikken Lean – re-start strategi. Til sidst blev der arbejdet med cases i to grupper.

Bliv medlem

Ønsker du medlemskab af en netværksgruppe, kan du kontakte sekretariatet på info@effektivitet.dk eller 7022 0004.