Supply Chain Management kom på alles læber i forbindelse med covid 19 og især krisen i forbindelse med at skaffe ansigtsmasker og andre beskyttelsesmidler til pleje- og sygehussektoren. Senere sad et containerskib fast i Suezkanalen og stoppede for gennemsejling, hvilket betød tomme hylder i mange virksomheder og butikker i Europa. I dag er de globale forsyningskæder mere forudsigelige, men alligevel søger mange virksomheder at forsikre sig mod fremtidige disruptions, altså forstyrrelser af deres forsyningskæder. Risiko i forsyningskæderne er et tema, alle må forholde sig til.

Årets Danske Supply Chain Konference ser på mange forskellige aspekter af det, vi i fagsproget kalder supply chain risk: Bæredygtighed, nye disruptive teknologier, samt selvfølgelig hvordan man bedst sikrer sig robuste forsyningskæder.

CEO for DSV, Jens Bjørn Andersen, lægger ud med at tale om den globale logistikvirksomheds indsats inden for bæredygtighed. Det er vigtigt for Danmark, at vores største transport og logistikvirksomheder går i spidsen for denne udvikling. Også Maersk IT Procurement ved category manager Henrik Bruun-Pedersen er på banen med en præsentation af, hvordan hans afdeling arbejder med evaluering af Big Tech virksomheder i forhold til bæredygtighed. Vestas leverer en interessant case om udvikling af bæredygtighed i deres forsyningskæder ved Lead Sustainability Specialist, Sara Nejad. Og flere prominente og interessante oplægsholdere om dette tema.

Big Tech spiller en stor rolle i forbindelse med selvfølgelig teknologiske disruptions. CEO for en schweizisk logistikvirksomhed Luca Graf, som også har redigeret en bog om dette tema, holder oplæg om teknologiske disruptions i logistikken. Det følges op af Sofie Boers og Bjørn Jerveland, der netop i deres kandidatafhandling analyserer Big Tech’s rolle i logistiksektoren gennem deres investeringer.
Professor på Bremen’s Universitet, Aseem Kinra, holder et interessant oplæg om resiliens i forsyningskæder. Dette understøttes af director for supply chain Europe hos CoRo, Mette Grønbechs case om, hvordan man hos CoRo håndterer netop dette. Også sikring af forsyningskæderne er temaet for EVP Operations, Martin Kjærbo, der fortæller om, hvordan GPV, som leverer elektroniske services til produktionsvirksomheder, takler den store usikkerhed med leverancer af især mikrochips.

Sidst men ikke mindst, sætter vi fokus på karrierer inden for SCM. Hvordan kan man udvikle sin egen karriere? Over årene har SCM og ind-køb måske stået lidt i baggrunden, når strategiske beslutninger træffes i virksomhederne. Det behøver de ikke, men man skal naturligvis være dygtig til at kommunikere den værdi disse essentielle områder skaber for virksomheder og samfund. Endelig har vi inviteret studerende fra landets uddannelser i operations- og supply chain management med, så også de får en lejlighed til at vurdere, hvad en karriere inden for området kan give dem.

Vi takker Hedorfs Fond for støtte til arrangementet og TØF for godt samarbejde.

Velkommen på CBS 25 maj!