Du og din virksomhed har i en årrække haft adgang både til certificerede kurser, artikler og konferencer om jobtrænings- og ledelsekonceptet TWI (Training Within Industry) og om Supply Chain Management.
Det skyldes det helt særlige samarbejde, som effektivt.dk har med BTP (Business Through People) og med APICS. Men hvad nu hvis du og din virksomhed har brug for nogle flere og lidt andre værktøjer til at fremme jeres produktivitet og medarbejdermotivation med? Måske er det TPS, LEAN, Lean Ledelse, SIX SIGMA eller AGIL, der er brug for i din virksomhed?
Som noget nyt kan vi også hjælpe med det. Du får som betalende medlem af effektivitet.dk nu 15% rabat på åbne kurser fra LSV Group, Lean Akademiet, Howbiz, Ative og Kompetenceforum. Og du får gratis adgang til E-learningsplatforme hos LSV Group og Kompetenceforum. For LSV Groups LEAN Six Sigma læringsplatformen er der samtidig gratis adgang til e-Learning kurset Yellow Belt (kun kursus – ingen andre ting medfølger). For E-Learning kurset gælder, at der kun er gratis adgang i 6 måneder, mens resten af platformen er ubegrænset
Samtidig giver vi giver dig adgang til artikler, kurser, konferencer og virksomhedsbesøg, hvor fokus er på de nye discipliner. Og vi vil naturligvis fortsætte vores unikke samarbejde med BTP og APICS, hvor fokus er på TWI, KATA og SCM.
Samtidig starter vi et konsulentnetværk op sammen med vores nye samarbejdspartnere og BTP, hvor det overordnede tema er at skabe synergi. Vi har allerede talt med vores nye samarbejdspartnere om at det på sigt kunne være interessant at lave en årlig Lean konference, ligesom vi har årlige TWI og Supply Chain konferencer.
Der er naturligvis massiv opbakning fra effektivitet.dk’s bestyrelse. Bestyrelsen lægger vægt på den kvalitet og de kompetencer, som vores nye samarbejdspartnere besidder. Så effektivitet.dk fremstår fortsat som et seriøst netværk, men fremover får vi altså nogle flere varer på hylderne. For vores nye samarbejdspartnere er det selvfølgelig en forretningsmæssig mulighed at have et tæt samarbejde med effektivitet.dk. Så både BTP, LSV Group, Lean Akademiet, Howbiz, Ative, Kompetenceforum og effektivitet.dk ser ovenstående initiativ som et win-win samarbejde til gavn for både vores medlemmer og for samarbejdspartnerne. Så hold øje med effektivitet.dk – der er rigtig mange spændende ting i gang.

LSV Group – direktøren siger nej tak til curling ledelse

En af vores nye samarbejdspartnere er LEAN Six Sigma Vision Group (LSV Group). Katrine Rohde, stifter og direktør i LSV Group siger nej tak til Curling Ledelse. Jeg blev selv lidt overvældet, da Katrine var hovedperson i en workshop om ledernes vilkår på arbejdsmarkedet i dag – også kaldet ”curlingledelse” – til WTC Tradeday ’17 den 23.august i Ballerup. Det er her LSV Group har til huse. ”Vi har ikke råd til at have curlingkultur på arbejdspladserne. Hvis vi vil have, at vores børn skal have den samme velstand som os, bliver vi nødt til at trække i arbejdstøjet” lyder det fra Katrine.
WTC Tradeday ’17 består af World Trade Center Ballerups egne virksomheder. Altså alle de virksomheder, som bor her. Men bl.a. effektivitet.dk var også inviteret til arrangementet af LSV Group. Cirka 30 virksomheder bidrog med fællesoplæg, stande og en lang række forskellige workshops af cirka 15-20 minutters varighed, som man kunne vælge imellem.
LSV- og DiSC-konsulent Karin Krogh faciliterer hele arrangementet professionelt og med et smil på læben. Karin starter op med et fællesoplæg i kantinen. Det går ud på at bruge persontypeværktøjet DISC, når man netværker – og det giver jo god mening, for det var jo netop det at netværke på tværs, der var formålet med dagen i Ballerup.
LSV Groups Kion Schmeltzer holder en workshop om optimering. ”Vi tror på Gud, dronning og fædreland – alle andre må medbringe data” lyder det fra Kion Schmeltzer. Og det er jo netop data, som Six Sigma bygger på. Et værktøj, som effektivitet.dk fremadrettet vil give mere fokus i samarbejdet med LSV Group.
Men især Katrines oplæg gør indtryk. Hun lægger hårdt ud overfor det fyldte lokale: ”Curlingledelse og curlingkultur er en seriøs udfordring for vores arbejdsmarked. Vores produktivitet er elendig i forhold til Sverige og resten af Eurozonen.” Og Katrine har ligesom Kion styr på data. Sveriges produktivitet var næsten 30 procent over Danmark i 2015. Og den samlede Eurozone ligger væsentligt over dansk niveau, incl. Grækenland, Spanien og Italien! ”Danmark er kendt for flade hierarkier og højt til loftet på arbejdspladserne. Men barren for, hvad medarbejderne kræver af virksomheden er blevet for høj” fortsætter Katrine.
Men hvad er koblingen til LEAN Six Sigma, som er den væsentligste vare, som LSV Group (og nu også effektivitet.dk) har på hylden? ”Min holdning til curling ledelse har ikke noget at gøre med vores varer på hylden. Det er det mind-set der ligger bag. Og curling ledelse er en barriere for at skabe gode resultater med LEAN Six Sigma”- afslutter Katrine Rohde.