Forsvarsministeriet vinder Den Danske Supply Chain Pris 2019

Der er noget ”Coming home” over, at Forsvarsministeriet vinder Den Danske Supply Chain pris for den udvikling, koncernen har gennemført de seneste 4 år i rammerne af et forretningsudviklingsprogram. For logistikbegrebet blev jo i sin tid undfanget i militæret. Og så alligevel. For en af årsagerne til, at dommerkomiteen tildeler prisen er, at man har brudt med de vaner og den tænkning omkring logistik, som i en årrække har været dominerende i Forsvaret.

Prisen tildeles for en professionel anvendelse af Supply Chain teorier og værktøjer ikke blot ved Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse, men også ved Forsvarets operative enheder, kombineret med en suveræn ledelse af forandringer i et stærkt politisk miljø. Resultaterne imponerer ikke mindst ved at være sket i en meget stor opgavemæssig og organisatorisk kompleksitet, der bl.a. udgøres af et stort antal skibe, fly, køretøjer og personel, der logistisk understøttes via håndtering af 800.000 varenumre, hvoraf ca. 300.000 lagerføres i et landsdækkende netværk af depoter og lagre sammenkædet af et omfattende distributionsnetværk.

 Det er effektivitet.dk, som står bag Supply Chain Prisen, der uddeles på den årlige danske Supply Chain Konference den 3. november 2020 i København. Den professionelt sammensatte dommerkomite giver i år til Forsvarsministeriet for de direkte målbare resultater, som er under indfrielse og begrunder valget ved:

  • 25-30 % bedre leveringsevne på indgåede aftaler (nuværende performance ~ 80-90%)
  • 75 % reduktion af gennemløbstiden for varebestillinger, så den samlede procestid i dag er ca. 5 dage. For lagerførte varer kan der nu i ved behov leveres fra dag til dag mod tidligere typisk 7-9 dage.
  • +70 mio. DKK i årlige omkostningsbesparelser.

Der er med programmet skabt gode målbare resultater som i særlig grad understøttes af processuelle, infrastrukturelle og organisatoriske forbedringer. De basale ting er kommet på plads. Det er lykkedes ved et suverænt og stærkt program med udgangspunkt i anerkendte modeller og vedholdende forandrings-ledelseshåndværk, som i sig selv kan karakteriseres som Best Practice.

Dommerkomiteen håber, at den med tildeling af Supply Chain Prisen til Forsvarsministeriet kan få dette program til at være til stærk inspirationskilde for andre offentlige organisationer, som ønsker at drive en større transformation igennem og opnå ambitiøse forbedringsresulterer både i tid og penge.

Om Den Danske Supply Chain Pris

Den Danske Supply Chain Pris uddeles af effektivitet.dk.

Det er 25. år i træk, at Den Danske Supply Chain Pris uddeles til en virksomhed, som anerkendelse for at have arbejdet aktivt med Supply Chain og opnået resultater, som er blandt de bedste i branchen.

De sidste 5 års vindere er:
2018: Nilfisk >2017: Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) > 2016: AMBU > 2015: Widex > 2014: Danfoss

Seriøs og intelligent gennemførelse af komplekst Supply Chain transformationsprogram

Læs Dommerkomiteudtalelse om vinderen af Den Danske Supply Chain Pris 2019 her.